Rss

Att använda Linux

Linux är ett av de mest mångsidiga och användbara operativsystemen som finns tillgängliga på marknaden idag. Det kan dock vara svårt för en ny användare att lära sig precis hur användbart Linux kan vara. Här är en kort lista på några saker du kan göra med Linux som ditt operativsystem:

  1.  Bli en felsökningsexpert

Saker kan ofta gå fel med en dator, och vi vet inte alltid just vad det är som behövs fixas. I dessa situationer behöver man ofta göra en felsökning för att avgöra vad problemet kan vara. Men i extrema situationer, som till exempel när datorn vägrar starta, är inte ens detta möjligt. Det är i dessa stunder som du kan bli en räddare i nöden. Allt du behöver är en CD-skiva med Linux. Via BIOS, starta datorn från CD-Enheten. Du kan nu komma åt alla hårddiskens innehåll och återställa det som gått fel. Beroende på hur komplicerat felet är kan du behöva konsultera en guide på nätet, men det finns flera högkvalitetsguider att välja mellan och snart kommer du lärt dig tillräckligt för att kunna ta hand om problemen själv.

  1. Starta en egen hemsida

Otroligt många hemsidor använder sig av Linux. Operativsystemets användbarhet lämpar sig perfekt till den flexibilitet som många ofta kräver när det kommer till hemsidor. Det kan även vara ett värdefullt verktyg för dig. Ge dig själv en ledig dag och läs upp om alla de sätt som Linux kan hjälpa dig att designa den perfekta hemsidan för ett billigare och flexiblare alternativ till de många betal-tjänster som finns tillgängliga på nätet.

  1. Automatisera ditt hem

Det kanske låter som att man behöver vara en expert i datorer för att kunna göra något så komplicerat som att automatisera garagedörrar eller inrätta ett säkerhetssystem alldeles själv, men sanningen är att med Linux blir processen relativt simpel! Hemautomation som man kallar det på nätet har en enorm följarbas med tonvis av tips och tricks. Allt du behöver göra är att lyssna och lära, och snart kommer även du ha vad som krävs för att automatisera dina prylar i hemmet.
Det här var bara några exempel på vad man kan göra med Linux om man lägger ner den lilla tid som krävs för att bli bekväm med systemet. Leta gärna upp fler exempel på vad man kan åstadkomma med Linux och dela med er av det i kommentarsfältet.