Rss

Ubuntu Desktop 16.04 LTS

En liten del av alla Linux-distributioner har valts ut till att bli de vanligaste och mest pålitliga valen för användare. Ubuntu Desktop är helt enkelt en av de mest populära, och det är verkligen en av de mest ansedda och mest polerade. Nivån på professionalism i samband med Ubuntu, speciellt med sina LTS (Long Term Support) -utgåvor, placerar den som en av de som kallas för go-to distros för utvecklare. Det är svårt att gå fel med Ubuntu.

När du väljer Ubuntu, är det mest förnuftigt för utvecklare att använda LTS-utgåvor, som får fem raka år av support. Med LTS-utgåvor kan du avlägsna de skadliga ändringarna i systemet, som ofta kommer med stora punktrevisioner, och samtidigt inte beröva dig själv om säkerhetsuppdateringar. Utvecklare hatar att behöva stoppa allt och omkonfigurera sina miljöer på grund av en helt ny version av operativsystemet. Med en LTS-upplaga kan du vara helt på det klara med att detta inte händer.

Plus med installationsprocessen

Ett annat bra plus: Installationsprocessen för Ubuntu ger dig möjlighet att lägga till stöd för proprietära hårdvarudrivrutiner och programvaruelement. Inte alla utvecklare behöver dessa, men de är en bekväm och enkel lösning redan från början. Om du gör ditt Linux-utvecklingsarbete i en VirtualBox VM, förinstallerar Ubuntu 16.04 LTS drivrutiner för att möjliggöra visning av återskalning och musintegration. Det verkar dock inte att förinstallera utrustningsverktyg för utklippstavlor. Om du vill ha dem måste du installera VirtualBox Guest Additions.

Ubuntus standard Unity-skrivbordsmiljö har mycket bra funktioner från en programmerares synvinkel. Ren, konsekvent och diskret, Unity lägger väsentliga saker till hands medan du för det mesta håller dig borta. Om du föredrar att använda en annan miljö, är det möjligt att lägga till en via kommandoraden, men Ubuntu levererar också en massa respin med alternativa skrivbord (inklusive GNOME, KDE, Xfce och LXDE) förinstallerat.

Ubuntu – Ett utvecklingsvänligt och bra val

En speciell utvecklingsvänlig funktion i Ubuntu är ett kommandoradsverktyg som heter Ubuntu Make (inte installerat som standard, men det är lätt att fixa). Umake, som det också är känt, ger utvecklare ett bekvämt sätt att installera hela utvecklingsstacken, verktygen och olika IDE för Node.js, Dart, Rust, Swift, Go, Scala, Android, och så vidare. Detta är dubbelt användbart i en miljö som Ubuntu Desktop 16.04 LTS, eftersom det gör det möjligt för utvecklaren att hålla sig uppdaterad utan att eventuellt sätta nålar i resten av systemet.

Slutligen finns ett brett utbud av IDEs tillgängliga direkt via Canonicals repositories. Du hittar inte bara Eclipse, NetBeans och MonoDevelop utan även mindre kända projekt som Ninja, Anjuta och Geany. Det finns ingen brist på vanliga gamla editorer, från GNU Emacs till Bluefish