Rss

Varför Linux är ett bättre alternativ än Windows

Alla är vi vana vid att använda Windows datorer. Det är vad de flesta datorer installeras med innan vi ens hunnit få händerna på dem. Men det betyder inte att vi är bundna till att använda Windows för all framtid. Faktum är att ett byte från Windows till Linux sker oerhört snabbt och smidigt, och om det är något som intresserar dig så kommer du kunna ha det installerat innan dagen är över.

Frågan är bara huruvida Linux verkligen kommer passa dig. Vad har den för övertag mot Windows? Vilka funktioner tillgängliga med Linux är speciellt användbara för dig? Kommer det försvåra arbete eller umgänge på social media? Alla dessa frågor är enkla att besvara, och förhoppningsvis kommer svaren vara nog för att övertala dig om att byta till Linux.

Det första som brukar locka nya användare är priset. Linux har nämligen inte något pris. Till skillnad från de tjänster Microsoft erbjuder så är Linux operativsystem helt gratis. Tack vare detta behöver du inte vänta på lönedagen för att kunna ha råd med att uppgradera ditt operativsystem. Kostnaderna för att äga en dator sänks ytterligare med Linux tack vare det faktum att du inte behöver köpa in något anti-virusprogram överhuvudtaget. Tack vare en kombination av brilliant programmering och att operativsystemet fortfarande lever någorlunda i skymundan finns det väldigt få virus på nätet som kan komma i närheten av dina filer. Linux erbjuder en stor grad trygghet som endast kan uppnås på Windows om du betalar stora summor för det.

Men priset är inte allt. Linux erbjuder även tjänster och möjligheter som Windows endast kan drömma om. Det kan vara speciellt viktigt för vissa potentiella användare att veta att Linux är tillgängligt för såväl lågpresterande som högpresterande datorer. De flesta av Windows operativsystem har krav på hårdvara som gör det omöjligt för vissa att ta användning av dem. Linux är sånärsom universelt tillgängligt, och det finns en version av Linux för alla datorer, varesig dess komponenter är svaga eller inte.
En Linux dator kan enkelt skräddarsys för att estetiskt passa just dig, och det går oerhört fort att lära sig hur man använder en Linuxdator. Drivrutiner är mer tillgängliga än hos windows, uppdateringarna sker mer frekvent och på ett smidigare och snabbare sätt, det finns massvis av mjukvarutillägg för att förbättra eller streamlinea systemet, och kanske viktigast av allt är hur Linux har en enorm användarbas som finns tillgänglig för support om något går fel. Att välja Linux som sitt nya operativsystem är att göra ett smart val!